מה קורה עם קריסות הבנקים בעולם?

בראש הרשימה עומד – הסילקון ואלי בנק בארה"ב, מדובר על הבנק הגדול ביותר שנסגר בהתערבות הרגולטור, הבנק ניהל 209 מילארד דולר ופקדונות בשווי 175 מיליארד דולר. אז מה קרה שם?

הסיליקון ואלי בנק הוא בנק שידוע שרובו בנוי מחברות הייטק והמון ישראליות דרך אגב, עכשיו עם ריבית שמזנקת, תיק נכסים שבנוי על אג"ח וצניחה בכסף שמוזרם לשוק הטכנולוגיה העולמי. חברות טכנולוגיה נאלצו למשוך את הפקדונות שלהן כדי לממן פעילות שוטפת. – כאשר יש משיכה גדולה של כסף מהבנק – הבנק נקלע מצוקת נזילות קשה ומכאן מתחילות הטעויות :1. מכירת תיק נירות ערך של הבנק בהפסד של כ2 מיליארד דולר 2. סבב גיוס מהיר של מכירת מניות – וכל זה על מנת לגייס כסף שיעזור לנזילות הבנק.

לאחר קריסה ממושכת של מניית הבנק ביותר מ60 אחוזים החליט התאגיד הפדרלי לביטוח פקדונות להשבית את הבנק וזאת בכדי "לשמור" על החוסכים בבנק.

בדומה גם סיגניצ'ר בנק בארהב שהיה בבעלות של בנק הפועלים וסיפק גישה לתושבים אמידים בניו יורק, לבנק היו 80 מיליארד דולר בפקדונות לא מבוטחים והמניה צנחה ב23 אחוזים.

בנקים שמאותתים באדום : First Republic Bank Ally Financial

ומה קורה במגזר האירופאי?

בנק קרדיט סוויס דיווח על קשיים – החשש הוא נזילות של הבנק לאחר בריחת שיא של כספים מהבנק בהיקף של 120 מיליארד דולר – בעלי המניות הסעודים כבר הודיעו שלא יזרימו כסף לבנק, אז מי יעזור? הבנק הממשלתי של שוויץ  יתן הלוואה של 54 מיליארד דולר. האם זה יספיק? רק הזמן יעיד.

אז מה זה בא לספר לנו? שקודם כל המספר שאתם רואים בחשבון הבנק שלכם הוא פיקציה – הכסף לא באמת שם זה רק מספר, הכסף מושקע או ניתן כהלוואה ללקוח הבנק.

אם כל הלקוחות של הבנק יחליטו ביום אחד למשוך את כל הכספים באותו הרגע הבנק קורס.

ולכן אתם חייבים להבין שגם בבנק אין ביטחון ויכול להיות שיום אחד הבנק שלכם לא יוכל לשחרר לכם את הכסף שעבדתם עליו כל כך קשה.

פזרו את הכספים בהשקעות ובנדל"ן ואל תיהיו תלויים באף גוף! בהצלחה !

רוצים להתחיל בתהליך יחד איתי?

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם כל הפרטים הנכונים עבורכם.